Siirry pääsisältöön

Tammikuun muskarit


Kevätkaudella tutustumme kaikissa ryhmissä erilaisiin soittimiin. Tammikuussa aloitamme jousisoittimista eli tunnistamme soittimia Tampere Filharmonian soitinpelistä (ja isommat tutustuvat samalla myös sanamuotoihin). Tämän lisäksi kuuntelemme soivia esimerkkejä esim. Eläinten karnevaali -sovelluksesta (Naxos: The Carnival of the Animals by Camille Saint-Saens) tai katsomme soittajia YouTubesta. Jatkamme myös kaikissa ryhmissä Laulava kynä -materiaalin parissa.

Ryhmien muskarit seuraavat Aistiseikkailujen teemoja, mutta huomioin samalla ajankohtaisia asioita. Alla olevista suunnitelmista lähdetään liikkeelle, mutta tunnin kulku saattaa muuttua jonkin verran lasten toiveiden ja ideoiden mukaan.

  • Johanna


Vasojen tammikuun muskarit tapahtuvat talvisissa tunnelmissa Lunna Lumiukon seurassa.

Laakso: Pakkanen paukkuu
Lumilauluja lapsille: Lumiukkomarssi
Lumilauluja lapsille: Talvella (Koska luistellaan)
ransk. ks. Tuiki tuiki tähtönen
Ollaranta: Pikku pupu loikki, suuren metsän poikki.
kl. Pikku pupu järven jäällä
Lumilauluja lapsille: Rati riti ralla
Karvakorvan laulupurkki: Revontulitanssi
Lumilauluja lapsille: Jänöpupu ja pakkanen

Soitinesittely: jousisoittimetLaamojen muskarit tammikuussa 2020. Aiheena Alaska ja Jäbä Jääkarhu kavereidensa kanssa.

Laululaukku-Orkesteri: Miltä näytät sä?
Tassutellen ja tanssien: Koira
ransk. lastenlaulu: Tuiki tuiki tähtönen
Lumilauluja lapsille: Ratiritiralla
Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu: Pienen pieni veturi
ks. Pikkuiset kultakalat
loru: Oli kerran itikka
Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu: Karhulassa
Piilometsän säveliä: Karhuperhe kävelyllä

Myyryläinen: Kaivan kultaa (loruleikki)
”Kaivan kaivan kultaa
Kaivan kaivan kultaa.
Kaivurilla, traktorilla, 
kauhalla ja lapiolla.
Löytyykö kultaa? Ei.
Löytyykö kultaa? Ei.
Löytyykö kultaa? Ei.
Löytyykö kultaa? Joo!”

Soitinesittely:jousisoittimetAlpakoiden muskarit tammikuussa 2020. Aiheena Unkari ja Kaarle Kattohaikara, Olle Orava ja Vipa Villisika.

Laululaukku-Orkesteri: Miltä näytät sä?
Piilometsän säveliä: Piilosilla
Vauvan vaaka: Siipileikki
unkar. säv. Haikara (istui kerran katolla)
Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu: Possu-soppaa
Åttopojat: Oravan pesä
Vauvojen laulun aika: Possu pallukka
Vauvojen laulun aika: Possun polkka
Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu: Possu-soppaa
Piilometsän säveliä: Laulu oravasta

Soitinesittely:jousisoittimetGuanakojen muskareiden kantava teema on rytmi ja rytminkäsittely laulaen, soittaen (keho- ja rytmisoittimet, kanteleet) ja liikkuen. 

kehorytmiloru: Ulle dulle doff
Laululaukku-Orkesteri: Laulavan kynän taikaloitsu
Laululaukku-Orkesteri: Miltä näytät sä?
Pikku Papun Orkesteri: Turilaan tarinat
Kehorytmi: ”Ketsuppi, ketsuppi, suola. Ranskalaiset ovat kohta valmiina.”
engl. kl. Maijall' oli karitsa
ks. Suutarinemännän kehtolaulu
Pikku Papun Laulut: Hissu hämähäkki

Soitinesittely: Jousisoittimet

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät etenee

Ihanaa herätä aamulla ja lähteä avaamaan päiväkoti. Päiväkodin pihalle tultaessa 06.15 kaikkialla on valoisaa. Mustarastaat laulavat aamulurituksiaan. Olen itse niin kevät- ja kesäihminen. Tuntuu, että heräisin eloon valon mukana. Ehkä moni muukin ajattelee samalla lailla 😊

Tämä alkuvuosi on edennyt vauhdikkaasti. Tuntuu, että maanantain jälkeen huomenna onkin jo perjantai. Aivan uskomatonta. Yksi eskareistani kyseli tänään, montako viikkoa hänellä on vielä koulun alkuun. Äkkiseltään hänen kanssa laskettiin, että jos nyt on viikko 13 ja koulu alkaa viikolla 32, niin 19 viikkoa. Se aika hurahtaa nopeasti. Ja aina, ihan joka kerta, on hyvin tunteellista laskea nämä veijarit koulutielle. Osan olen tuntenut jo Vasa-ajoista. Ovat siis kulkeneet kanssani hyvinkin pienestä lähtien. Rakkaita ovat kaikki.

Yksi minun periaatteita onkin, että haluan tuntea ihan kaikki lapset henkilökohtaisesti. Se ehkä rajoittaa huimaan laajentumiseen 😂. Rakastan höpsötellä kaikkien kanssa ja kaikki myös höpsö…

elämää päiväkodissa koronan keskellä

Elämme hurjaa aikaa.

Tiistaina 10.3. meillä oli Petrin kanssa kaikki pakattu ja odotimme kuumeisesti jo elokuussa 2019 varattua lomamatkaa Vietnamiin. Minä laskin jo tunteja lennon lähtöön, jonka oli tarkoitus lähteä seuraavana päivänä. Suuret odotukset olivat ladattu. 💖 Ensimmäistä kertaa yrittäjinä seitsemään vuoteen kesken toimintakauden me olimme lähdössä lomareissulle pidemmälle kuin Tallinnaan

Toisin kuitenkin kävi. Iltapäivästä tuli tekstiviesti sekä Finnairilta että matkatoimistolta, että matka on peruttu Vietnamin asettamien viisumimuutosten vuoksi. Itkuhan siinä ensin tuli. Kotona katsottiin sitten äkkilähtöjä, josko kuitenkin lämpöön mentäisiin. Otettiinkin sunnuntaille lähtö Kanarialle; kun lomakin kerran tässä on ja kaikki huolehdittu pitkillä päivillä etukäteen Poijuun lomamme ajaksi.
Koronatilanne kuitenkin eli päivä päivältä ja suositukset lisääntyivät. Päätimme Petrin kanssa, että tämä loma vietetään, nyt sitten mökillä. Me emme lähde mihinkään ulkomaille jo esimerkk…

kaikkea kivaa

Nyt olikin toiminnantäytteiset pari päivää. Mietittiin pitkään ja hartaasti, miten taas parantaa henksun työkykyä ja lisätä kaikkien yhteistoiminnallisuutta. Monia asioita olemme jo yhdessä vuosien saatossa kokeneet.  Meillä on ollut tapana palkita henkilökuntaa muutaman kerran vuodessa ylläri tempauksilla. Olemme jooganneet, saunoneet, käyneet teatterissa, Tallinnassa ja kaikkeen liittyy aina hyvä ruoka parempi mieli :-)
Nyt tämän vuoden kevään ylläripylläriin halusimme tuoda niska-hartiaseudun jumpan sekä hyvän ohjeistuksen siihen, miten itse voi pitää omaa lihaskuntoaan pienillä asioilla kunnossa. Saimme vetäjäksi yhden fysioterapeutti ystäväni, jolla käyn säännöllisesti LPG-hoidoissa innokkaasti vetämään yksityistunnin.  https://www.sportsari.fi Suosittelen muuten lämpimästi. MAHTAVAA AMMATTITAITOA!! 
Lähes kaikki pääsivät mukaan ja tykkäsivät kovasti..


Hommahan lähtee liikkeelle hyvästä asennosta. Sitä etsitiin ihan aluksi. Hankimme ryhmiin kepit, joiden käyttöä harjoiteltiin Sa…