Siirry pääsisältöön

Tylsää ja turhaa vai onko?

Kyllä me voimme samaistua vanhempiin, jotka hakutilanteessa kiireessä kokevat, että kenkien jättäminen tuulikaappiin on aikaavievää ja tylsää.
Onhan se.. sitäpaitsi vielä talvella pienessä tuulikaapissa sukatkin voi kastua.. ja yleensä kastuukin. Siihen pitäisi kyllä keksiä joku ratkaisu. Joskus on tullut kokeiltua pyyhettä, jonka päältä voisi astua sisälle. Sen voisi aktivoida jotenkin uudestaan.

Ja miksi ei ole niitä pusseja kenkien suojaksi?.. Ne on valitettavasti niin heikkoja ja kengäthän niistä ulos tursuaa.. ei siis ole kovinkaan hygieenisia. Jossain vaiheessa vuosia sitten tulikin ohjeistus, että niistä tulisi kokonaan luopua.

Kuitenkin ne kengät tulee riisua sinne tuulikaappiin kaikesta huolimatta. Voisi vaikka miettiä asian niin, että nyt tuon likaisen kengän pohjan alla on paikka, missä lapseni konttailee, pyörii ja leikkii iloisia leikkejään..Toisaalta välillä näkee hyvinkin liikunnallisa akrobatiaesityksiä yhdellä jalalla.. ja nehän ovat vallan mahtavia jumppatuokioita myös vanhemmille. Tätä yhdellä jalalla taiteilua harrastaa myös osa henkilökunnasta ajoittan..ja sehän on hyvä.. liikunta on hyväksi kaikille.

Ja sellainen varmasti myös mietityttää.. miksi ihmeessä pitää olla erikseen sisä-ja ulkovaatteet? Tämä on myös ihan hygieniakysymys. Kesäisin istutaan hiekkalaatikolla, möyritään mullassa jne.. vaatteet pölyyntyvät ja likaantuvat.. Sisätilat pysyvät paljon puhtaampina, kun vaihdetaan sisälle eri vaatteet..

Ja tossut.. kyllä ne tossut ovat tosi tärkeät liukkailla lattioilla. Tossut on myös hyvä olla sellaisia, jotka lapsen on helppo itse opetella laittamaan jalkaan. Samoin kuin muidenkin vaatteiden. Pukemaan opettelevan on huomattavasti helpompi yrittää itse laittaa päälleen väljää vaatetta, kuin sellaista, jonka on juuri ja juuri sopiva. Ainakin musta itsestäni on helpompi pukea päälle vaatetta, joka antaa kivasti periksi.. Välillä on myös hyvä testailla, että onko varavaatevarustus jäänyt pieneksi. Kuravaatteet on äkkiä pienet. Ajatelkaa, kun talvi tulee ja vaatetus lisääntyy... mahtuukohan nuo viimevuotiset kurahousut päälle?

Yllättävän paljonhan minä löydän jutusteltavaa.. tämä blogin kirjoittelu on itseasiassa hauskaa ja rentoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät etenee

Ihanaa herätä aamulla ja lähteä avaamaan päiväkoti. Päiväkodin pihalle tultaessa 06.15 kaikkialla on valoisaa. Mustarastaat laulavat aamulurituksiaan. Olen itse niin kevät- ja kesäihminen. Tuntuu, että heräisin eloon valon mukana. Ehkä moni muukin ajattelee samalla lailla 😊

Tämä alkuvuosi on edennyt vauhdikkaasti. Tuntuu, että maanantain jälkeen huomenna onkin jo perjantai. Aivan uskomatonta. Yksi eskareistani kyseli tänään, montako viikkoa hänellä on vielä koulun alkuun. Äkkiseltään hänen kanssa laskettiin, että jos nyt on viikko 13 ja koulu alkaa viikolla 32, niin 19 viikkoa. Se aika hurahtaa nopeasti. Ja aina, ihan joka kerta, on hyvin tunteellista laskea nämä veijarit koulutielle. Osan olen tuntenut jo Vasa-ajoista. Ovat siis kulkeneet kanssani hyvinkin pienestä lähtien. Rakkaita ovat kaikki.

Yksi minun periaatteita onkin, että haluan tuntea ihan kaikki lapset henkilökohtaisesti. Se ehkä rajoittaa huimaan laajentumiseen 😂. Rakastan höpsötellä kaikkien kanssa ja kaikki myös höpsö…

elämää päiväkodissa koronan keskellä

Elämme hurjaa aikaa.

Tiistaina 10.3. meillä oli Petrin kanssa kaikki pakattu ja odotimme kuumeisesti jo elokuussa 2019 varattua lomamatkaa Vietnamiin. Minä laskin jo tunteja lennon lähtöön, jonka oli tarkoitus lähteä seuraavana päivänä. Suuret odotukset olivat ladattu. 💖 Ensimmäistä kertaa yrittäjinä seitsemään vuoteen kesken toimintakauden me olimme lähdössä lomareissulle pidemmälle kuin Tallinnaan

Toisin kuitenkin kävi. Iltapäivästä tuli tekstiviesti sekä Finnairilta että matkatoimistolta, että matka on peruttu Vietnamin asettamien viisumimuutosten vuoksi. Itkuhan siinä ensin tuli. Kotona katsottiin sitten äkkilähtöjä, josko kuitenkin lämpöön mentäisiin. Otettiinkin sunnuntaille lähtö Kanarialle; kun lomakin kerran tässä on ja kaikki huolehdittu pitkillä päivillä etukäteen Poijuun lomamme ajaksi.
Koronatilanne kuitenkin eli päivä päivältä ja suositukset lisääntyivät. Päätimme Petrin kanssa, että tämä loma vietetään, nyt sitten mökillä. Me emme lähde mihinkään ulkomaille jo esimerkk…

kaikkea kivaa

Nyt olikin toiminnantäytteiset pari päivää. Mietittiin pitkään ja hartaasti, miten taas parantaa henksun työkykyä ja lisätä kaikkien yhteistoiminnallisuutta. Monia asioita olemme jo yhdessä vuosien saatossa kokeneet.  Meillä on ollut tapana palkita henkilökuntaa muutaman kerran vuodessa ylläri tempauksilla. Olemme jooganneet, saunoneet, käyneet teatterissa, Tallinnassa ja kaikkeen liittyy aina hyvä ruoka parempi mieli :-)
Nyt tämän vuoden kevään ylläripylläriin halusimme tuoda niska-hartiaseudun jumpan sekä hyvän ohjeistuksen siihen, miten itse voi pitää omaa lihaskuntoaan pienillä asioilla kunnossa. Saimme vetäjäksi yhden fysioterapeutti ystäväni, jolla käyn säännöllisesti LPG-hoidoissa innokkaasti vetämään yksityistunnin.  https://www.sportsari.fi Suosittelen muuten lämpimästi. MAHTAVAA AMMATTITAITOA!! 
Lähes kaikki pääsivät mukaan ja tykkäsivät kovasti..


Hommahan lähtee liikkeelle hyvästä asennosta. Sitä etsitiin ihan aluksi. Hankimme ryhmiin kepit, joiden käyttöä harjoiteltiin Sa…