Siirry pääsisältöön
Kyllä on kaunis syyskuun alku. Aurinko paistaa ja lämpötilat ovat hyvinkin kesäisiä. Ilmeisesti niinkin kesäisiä, että hiekasta löytyi tässä vielä joukoittain kärpäsen toukkia. No ne ei kyllä ollu ainakaan meistä aikuisista mitenkään suloisia. Lapsia kyllä kiinnosti.
Menneellä viikolla jokainen ryhmä on retkeillyt puistoissa ja metsissä. Ilmojen oltua näin kauniita ja kesäisiä, on ryhmissä keskitytty paljon ulkoiluun ja yhdessä tekemiseen.
Parkourpuisto on jokaisen ryhmän suosikki. Meidän pikku-Vasatkin käyvät Parkourpuistossa temppuilemassa.. He kävelevät hitaasti mutta varmasti. Rattaat on aina varoiksi mukana, jos väsy tulee.
Guanakot ja Alpakka-viskarit käväsivät Helsingin kaupunginmuseossa retkellä tutustumassa 1700-luvun elämään. Retki oli ihana. Matkalla Metrolehdet tulivat tarkasti luettua ja meillä oli mukana yksi veijari, joka osasi kaikki metroasemat oikeassa järjestyksessä myös ruotsiksi. Suurkirkon portaat otettiin porrasjuoksuna :-) no ei kyllä kukaan juossut. Itse en pystynyt enää alas tulemaan kivutta, mutta kyllä meillä oli reippaita viskareita ja eskareita.
Ruoka on ollut maittavaa, kaalikeittoa, kanakasvisrisottoa, aasialaista kalakeittoa, broilerpastaa ja lihapullia ja perunamuussia ja mussakaa. Nuo kaksi viimeistä oli ohi ruokalistan, koska kokki matkusteli Tukholmassa ja vara-kokki puuhasteli keittiössä. Tänään perjantaina piti olla lasten toiveruoka. Siirsimme sen ensi viikkoon.. Nyt oli Guanakoiden vuoro valita ja voittajaksi tuli makaronilaatikko. Kovina haastajina makaronilaatikolla olivat pyttipannu ja spaghetti. Mutta raati oli tarkka ja siis ensi perjantaina Boullabaissen tilalla lasten toiveruoka: MAKARONILAATIKKO

Muskareista Johanna kertoo joskus tarkemmin, mutta ne ovat pedagogisesti niin hyviä ja innostavia. Jokainen tarttuu juttuun kuin juttuun mukaan.

Ja sain ihanan ajatuksen yhdeltä vanhemmaltamme.. Henkilökunnan esittely. Sepä löytyy nyt meidän sivuilta. Sieltä saapi katsoa, miten henksu profiloituu..

Ihanaa viikonloppua Poijulaiset <3
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät etenee

Ihanaa herätä aamulla ja lähteä avaamaan päiväkoti. Päiväkodin pihalle tultaessa 06.15 kaikkialla on valoisaa. Mustarastaat laulavat aamulurituksiaan. Olen itse niin kevät- ja kesäihminen. Tuntuu, että heräisin eloon valon mukana. Ehkä moni muukin ajattelee samalla lailla 😊

Tämä alkuvuosi on edennyt vauhdikkaasti. Tuntuu, että maanantain jälkeen huomenna onkin jo perjantai. Aivan uskomatonta. Yksi eskareistani kyseli tänään, montako viikkoa hänellä on vielä koulun alkuun. Äkkiseltään hänen kanssa laskettiin, että jos nyt on viikko 13 ja koulu alkaa viikolla 32, niin 19 viikkoa. Se aika hurahtaa nopeasti. Ja aina, ihan joka kerta, on hyvin tunteellista laskea nämä veijarit koulutielle. Osan olen tuntenut jo Vasa-ajoista. Ovat siis kulkeneet kanssani hyvinkin pienestä lähtien. Rakkaita ovat kaikki.

Yksi minun periaatteita onkin, että haluan tuntea ihan kaikki lapset henkilökohtaisesti. Se ehkä rajoittaa huimaan laajentumiseen 😂. Rakastan höpsötellä kaikkien kanssa ja kaikki myös höpsö…

elämää päiväkodissa koronan keskellä

Elämme hurjaa aikaa.

Tiistaina 10.3. meillä oli Petrin kanssa kaikki pakattu ja odotimme kuumeisesti jo elokuussa 2019 varattua lomamatkaa Vietnamiin. Minä laskin jo tunteja lennon lähtöön, jonka oli tarkoitus lähteä seuraavana päivänä. Suuret odotukset olivat ladattu. 💖 Ensimmäistä kertaa yrittäjinä seitsemään vuoteen kesken toimintakauden me olimme lähdössä lomareissulle pidemmälle kuin Tallinnaan

Toisin kuitenkin kävi. Iltapäivästä tuli tekstiviesti sekä Finnairilta että matkatoimistolta, että matka on peruttu Vietnamin asettamien viisumimuutosten vuoksi. Itkuhan siinä ensin tuli. Kotona katsottiin sitten äkkilähtöjä, josko kuitenkin lämpöön mentäisiin. Otettiinkin sunnuntaille lähtö Kanarialle; kun lomakin kerran tässä on ja kaikki huolehdittu pitkillä päivillä etukäteen Poijuun lomamme ajaksi.
Koronatilanne kuitenkin eli päivä päivältä ja suositukset lisääntyivät. Päätimme Petrin kanssa, että tämä loma vietetään, nyt sitten mökillä. Me emme lähde mihinkään ulkomaille jo esimerkk…

kaikkea kivaa

Nyt olikin toiminnantäytteiset pari päivää. Mietittiin pitkään ja hartaasti, miten taas parantaa henksun työkykyä ja lisätä kaikkien yhteistoiminnallisuutta. Monia asioita olemme jo yhdessä vuosien saatossa kokeneet.  Meillä on ollut tapana palkita henkilökuntaa muutaman kerran vuodessa ylläri tempauksilla. Olemme jooganneet, saunoneet, käyneet teatterissa, Tallinnassa ja kaikkeen liittyy aina hyvä ruoka parempi mieli :-)
Nyt tämän vuoden kevään ylläripylläriin halusimme tuoda niska-hartiaseudun jumpan sekä hyvän ohjeistuksen siihen, miten itse voi pitää omaa lihaskuntoaan pienillä asioilla kunnossa. Saimme vetäjäksi yhden fysioterapeutti ystäväni, jolla käyn säännöllisesti LPG-hoidoissa innokkaasti vetämään yksityistunnin.  https://www.sportsari.fi Suosittelen muuten lämpimästi. MAHTAVAA AMMATTITAITOA!! 
Lähes kaikki pääsivät mukaan ja tykkäsivät kovasti..


Hommahan lähtee liikkeelle hyvästä asennosta. Sitä etsitiin ihan aluksi. Hankimme ryhmiin kepit, joiden käyttöä harjoiteltiin Sa…