Siirry pääsisältöön

Syyskuussa musisoidaan

Syyskuun musiikkia

Jokainen poijulainen osallistuu kerran viikossa muskariin. Tavalliset ryhmät on kuitenkin muskareissa jaettu kahtia, joten muskariryhmiä on peräti kahdeksan. Jokaiselle ryhmälle on suunniteltu kuukausittain oma tunti, joka perustuu kyseisen kuukauden Aistiseikkailu-materiaaliin. Tunti muodostaa 1-4-vuotiaiden ryhmissä tarinan, jota musisoidaan yhdessä. Tunnin kulun ennakoitavuus on lapsille tärkeää, joten joka kerta alkaa samalla alkulaululla (”Onko Maija täällä?”) ja päättyy samaan loppulauluun (”Loppuleija”). Yleensä muutkin tekemiset toistuvat tietyn kaavan mukaan. Kuukauden ensimmäinen muskarikerta menee yleensä lauluihin tutustuessa. Seuraavalla kerralla lempisävelmät nousevat esiin ja viimeisillä kerroilla lapset ovat yleensä hyvin aktiivisesti mukana laulaen, soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Suunnitelma saattaa kuukauden aikana muuttua paljonkin lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Joskus toteutamme ex tempore -toiveita, kun taas toisella kerralla kuljemme musiikkiretken läpi aivan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.  

Musiikkiterveisin,
Johanna (se aikuinen, joka kohtaa kaikki lapset viikoittain)Alpakoille on syyskuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta:
Elina Kivelä-Taskinen: Hokitika
Elina Kivelä-Taskinen: Perhonen
Erkki Melartin: Perhosvalssi
Antti Kokkola: Muurahaisten vene
Soili Perkiö: Muurahaisten muori
Soili Perkiö: Mehiläisen kehtolaulu
Jorma Ollaranta: Muurahainen ahertaa
Suomalainen kansanlaulu: Leppäkerttu
Soili Perkiö: Loppuleija


Vasoille on syyskuussa suunniteltu tunnit  mm. seuraavien pohjalta:
Maiju Kopra:Pääsky ja kuoriainen
Israelilainen kansansävelmä: Autiomaa
Andersson: Syncopated Clock
Egyptiläinen kansansävelmä: Kameli
Marjatta Kureniemi: Kameli kemeli
Trad. Brasilia: Kameli keme
Lindström, Rönkkö &. Tharmaratnam: Huivitanssi
Soili Perkiö: Afrikan yö
Soili Perkiö: Loppuleija


Laamoille on syyskuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta:
Soili Perkiö: Kun on oikein pieni
Suomalainen lastenlaulu: Hämä-hämä-häkki
Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!: Hämmäskäärme
Lindström, Rönkkö & Tharmaratnam: Muurahaisten marssi
Jan Johansson: Peppi Pitkätossu
Edvard Grieg: Vuorenkuninkaan luolassa
Elina Kivelä-Taskinen: Iloinen muurahainen
Hannu Seppänen:Hannun hambo
Edvard Grieg: Aamutunnelma
Soili Perkiö: Loppuleija


Guanakoille on syyskuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta:
Trad. Chile: Choco choco la la
 • muilla nelitavuisilla sanoilla

Trad.: Ulle dulle doff
 • reisi ja taputus
 • itse keksitty liike
 • ristiin polville
 • rinnalle
 • leuan alle
 • o.käsi nenä ja v.käsi o.korva
 • shuffle reidet
 • shuffle kädet vuorotellen
 • shuffle kädet sukkuloi

Harri Setälä: Avaruusalus
Elina Kivelä-Taskinen: Ota viis!
Kapulakompit 1-3 shufflerytmeihin
 • Elina Kivelä-Taskinen: Iloinen muurahainen
 • Elina Kivelä-Taskinen: Pikku-lokki
 • Trad. Englanti: Junatanssi

Richard Strauss: Also sprach Zarathstra


Mindfulnessharjoitus - peili kaverin kanssa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät etenee

Ihanaa herätä aamulla ja lähteä avaamaan päiväkoti. Päiväkodin pihalle tultaessa 06.15 kaikkialla on valoisaa. Mustarastaat laulavat aamulurituksiaan. Olen itse niin kevät- ja kesäihminen. Tuntuu, että heräisin eloon valon mukana. Ehkä moni muukin ajattelee samalla lailla 😊

Tämä alkuvuosi on edennyt vauhdikkaasti. Tuntuu, että maanantain jälkeen huomenna onkin jo perjantai. Aivan uskomatonta. Yksi eskareistani kyseli tänään, montako viikkoa hänellä on vielä koulun alkuun. Äkkiseltään hänen kanssa laskettiin, että jos nyt on viikko 13 ja koulu alkaa viikolla 32, niin 19 viikkoa. Se aika hurahtaa nopeasti. Ja aina, ihan joka kerta, on hyvin tunteellista laskea nämä veijarit koulutielle. Osan olen tuntenut jo Vasa-ajoista. Ovat siis kulkeneet kanssani hyvinkin pienestä lähtien. Rakkaita ovat kaikki.

Yksi minun periaatteita onkin, että haluan tuntea ihan kaikki lapset henkilökohtaisesti. Se ehkä rajoittaa huimaan laajentumiseen 😂. Rakastan höpsötellä kaikkien kanssa ja kaikki myös höpsö…

kaikkea kivaa

Nyt olikin toiminnantäytteiset pari päivää. Mietittiin pitkään ja hartaasti, miten taas parantaa henksun työkykyä ja lisätä kaikkien yhteistoiminnallisuutta. Monia asioita olemme jo yhdessä vuosien saatossa kokeneet.  Meillä on ollut tapana palkita henkilökuntaa muutaman kerran vuodessa ylläri tempauksilla. Olemme jooganneet, saunoneet, käyneet teatterissa, Tallinnassa ja kaikkeen liittyy aina hyvä ruoka parempi mieli :-)
Nyt tämän vuoden kevään ylläripylläriin halusimme tuoda niska-hartiaseudun jumpan sekä hyvän ohjeistuksen siihen, miten itse voi pitää omaa lihaskuntoaan pienillä asioilla kunnossa. Saimme vetäjäksi yhden fysioterapeutti ystäväni, jolla käyn säännöllisesti LPG-hoidoissa innokkaasti vetämään yksityistunnin.  https://www.sportsari.fi Suosittelen muuten lämpimästi. MAHTAVAA AMMATTITAITOA!! 
Lähes kaikki pääsivät mukaan ja tykkäsivät kovasti..


Hommahan lähtee liikkeelle hyvästä asennosta. Sitä etsitiin ihan aluksi. Hankimme ryhmiin kepit, joiden käyttöä harjoiteltiin Sa…

KEVÄTJUHLA 2019

Huomenna se on taas esillä, kauden kohokohta. KEVÄTJUHLA!
Lapset ovat innokkaina harjoitelleet omia esityksiään sekä opetelleet myös muiden ryhmien esitysten lauluja.
n.64 innokasta Poijulaista odottaa innolla huomista esiintymistä vanhemmille ja mummeille, kummeille, tädeille ja sedille. Tässä vielä avattuna ohjelma, mikä teitä mahdollisesti odottaa juhlissamme.
Meille Poijulaisille yhteisöllisyys on tärkeää. Kaikki, ihan jokainen ryhmä kuuluu Poijuun ja kantaa ylpeänä sitä upeaa Poijulaisten viittaa. Siksi myös juhlamme ovat aina yhteiset ja nautimme toistemme seurasta sekä tekemisistä. Lapset tuntevat kaikki aikuiset ja päin vastoin. MAHTAVAA!!

Toukokuussa olemme harjoitelleet kaikkien ryhmien muskareissa sekä oman ryhmän esityksiä että opetelleet toisten ryhmien lauluja. Alla huomisen kevätjuhlan ohjelma:
Piilometsän säveliä Vuosaaressa  to 23.5. klo 18, Vuosaaren lukion auditorio
Kanteleet (Laamat ja Alpakat) Pilvilampaat Kuka menee metsään?

Vasat Kenelle, kenelle ojennan käteni? Muurahai…