Siirry pääsisältöön

vanhempainilta

Pidettiin ihan perinteinen vanhempainilta Poijussa tänään. Paikalla olikin yllättävän paljon innokkaita vanhempia. Ihana huomata, että asiat kiinnostavat.
Vähän suunnittelimme pieniä toiminnallisia leikkejä vanhemmille, mutta emme nyt kuitenkaan lähteneet niihin, vaan pidettiin ihan informatiivinen vanhempainilta. Itse aikoinani muistelin, etten millään olisi jaksanut leikkiä enää työpäivän jatkoksi.
Tosiaan kävimme läpi perusasioita, jotka ovat taas pompsahdelleet vuoden aikana esille. Kela!! niin Kela ja yksityisen tuen hakeminen. Perheen tehtävä on huolehtia, että tuki tulee ja oikean suuruisena. Meille ei tipahda postiluukusta paperia, että tuki on lakkautettu. On vain käytävä tilitiedot läpi ja katsottava, että tuet maksetaan päätösten mukaisesti. Itse kyllä tykkäisin sellaisesta palvelusta Kelalta, että meille palveluntuottajille tulisi tieto tuen päättämisestä.
Hoitoaikojen ilmoittaminen on tärkeää.. miksi? no tiedämme, milloin pitää olla henkilökuntaa paikalla. Kriittisimmät ajat ovat juurikin 7-8.30 ja 16-17 välillä. Meillä on käytössä se Juulia järjestelmä ja sitä kaikki harjoittelemme ahkerasti käyttämään. Toiveena henkilökunnalta on, että viestikenttiin kirjoitettaisiin ne hoitoajat. Ei tarvitse joka päivän kohdalle aikoja syöttää. Lomat ja ennalta tiedetyt vapaat laitetaan toiveesta paikoilleen. Ja aamullahan ilmoitetaan 8.00 mennessä sairaspoissaolosta.. eikös niin.? Mieluummin toki aikaisemmin, niin ei tarvitse puuroja roskiin heitellä. Ryhmien kännyköihin voi viestiä laitella vaikka yöllä. Ne kännykät ovat päiväkodilla ja aamuvuoroon tulija voipi sitten heti aamusta katsella viestit. Huomio allekirjoittaneelta.. älkää mulle viestitelkö yöllä. Heh ranteessa oleva kello pärähtelee viestien tullessa :-D
Sitten olemme taas huomanneet nimikoimisen unohtuneen.. Ihan kaikkiin vaatteisiin olisi kiva saada nimet. Olisi helpompi niitä oikeille omistajille lajitella. Uskoisin, että eksyneet vaatteet löytäisivät helpommin oikeisiin koteihin nimien ansiosta, vaikka me olisimme epähuomiossa pukeneet väärät vaatteet väärälle kaverille.
Kävimme läpi asioita, mitä tulemme vuodenaikana tekemään. Kerroimme aistiseikkailuista ja niiden sisällöistä. Johanna avasi muskareita ja puhuimme liikunnasta. Jokainen ryhmä toteuttaa omaa asitiseikkailuaan ja liikuntaa Liikuntaleikkikoulunohjelmaa mukaillen. Liikkaritunnit ovat suunniteltu Liikuntaleikkikoulun tavoitteideen mukaisesti niin ulos kuin sisäänkin.
Saimme vanhemmilta hyviä kysymyksiä henkilökunnasta, ryhmistä, toiminnasta. Jokunen antoi myös hyviä ehdotuksia toiminnan kehittämiseen. Pari kouluun siirtyvän vanhempaa kiitti eväistä, joita olemme lapsille antaneet. Kiitos niistä kauniista sanoista. Tarkoituksemme on antaa lapsillenne sitä parasta ja laadukkainta varhaiskasvatusta. Olemme aidosti läsnä kaikki ja sitoudumme siihen, että lapsenne siirtyessä koulutielle, omaa sinne vaadittavat perustaidot.
Ei muuta kuin täysillä taas eteenpäin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät etenee

Ihanaa herätä aamulla ja lähteä avaamaan päiväkoti. Päiväkodin pihalle tultaessa 06.15 kaikkialla on valoisaa. Mustarastaat laulavat aamulurituksiaan. Olen itse niin kevät- ja kesäihminen. Tuntuu, että heräisin eloon valon mukana. Ehkä moni muukin ajattelee samalla lailla 😊

Tämä alkuvuosi on edennyt vauhdikkaasti. Tuntuu, että maanantain jälkeen huomenna onkin jo perjantai. Aivan uskomatonta. Yksi eskareistani kyseli tänään, montako viikkoa hänellä on vielä koulun alkuun. Äkkiseltään hänen kanssa laskettiin, että jos nyt on viikko 13 ja koulu alkaa viikolla 32, niin 19 viikkoa. Se aika hurahtaa nopeasti. Ja aina, ihan joka kerta, on hyvin tunteellista laskea nämä veijarit koulutielle. Osan olen tuntenut jo Vasa-ajoista. Ovat siis kulkeneet kanssani hyvinkin pienestä lähtien. Rakkaita ovat kaikki.

Yksi minun periaatteita onkin, että haluan tuntea ihan kaikki lapset henkilökohtaisesti. Se ehkä rajoittaa huimaan laajentumiseen 😂. Rakastan höpsötellä kaikkien kanssa ja kaikki myös höpsö…

elämää päiväkodissa koronan keskellä

Elämme hurjaa aikaa.

Tiistaina 10.3. meillä oli Petrin kanssa kaikki pakattu ja odotimme kuumeisesti jo elokuussa 2019 varattua lomamatkaa Vietnamiin. Minä laskin jo tunteja lennon lähtöön, jonka oli tarkoitus lähteä seuraavana päivänä. Suuret odotukset olivat ladattu. 💖 Ensimmäistä kertaa yrittäjinä seitsemään vuoteen kesken toimintakauden me olimme lähdössä lomareissulle pidemmälle kuin Tallinnaan

Toisin kuitenkin kävi. Iltapäivästä tuli tekstiviesti sekä Finnairilta että matkatoimistolta, että matka on peruttu Vietnamin asettamien viisumimuutosten vuoksi. Itkuhan siinä ensin tuli. Kotona katsottiin sitten äkkilähtöjä, josko kuitenkin lämpöön mentäisiin. Otettiinkin sunnuntaille lähtö Kanarialle; kun lomakin kerran tässä on ja kaikki huolehdittu pitkillä päivillä etukäteen Poijuun lomamme ajaksi.
Koronatilanne kuitenkin eli päivä päivältä ja suositukset lisääntyivät. Päätimme Petrin kanssa, että tämä loma vietetään, nyt sitten mökillä. Me emme lähde mihinkään ulkomaille jo esimerkk…

kaikkea kivaa

Nyt olikin toiminnantäytteiset pari päivää. Mietittiin pitkään ja hartaasti, miten taas parantaa henksun työkykyä ja lisätä kaikkien yhteistoiminnallisuutta. Monia asioita olemme jo yhdessä vuosien saatossa kokeneet.  Meillä on ollut tapana palkita henkilökuntaa muutaman kerran vuodessa ylläri tempauksilla. Olemme jooganneet, saunoneet, käyneet teatterissa, Tallinnassa ja kaikkeen liittyy aina hyvä ruoka parempi mieli :-)
Nyt tämän vuoden kevään ylläripylläriin halusimme tuoda niska-hartiaseudun jumpan sekä hyvän ohjeistuksen siihen, miten itse voi pitää omaa lihaskuntoaan pienillä asioilla kunnossa. Saimme vetäjäksi yhden fysioterapeutti ystäväni, jolla käyn säännöllisesti LPG-hoidoissa innokkaasti vetämään yksityistunnin.  https://www.sportsari.fi Suosittelen muuten lämpimästi. MAHTAVAA AMMATTITAITOA!! 
Lähes kaikki pääsivät mukaan ja tykkäsivät kovasti..


Hommahan lähtee liikkeelle hyvästä asennosta. Sitä etsitiin ihan aluksi. Hankimme ryhmiin kepit, joiden käyttöä harjoiteltiin Sa…