Siirry pääsisältöön

taiteellista elämystä päiväkodissaOlemme tykänneet tilata erilaisia esiintyjä päiväkotiin. Tänään 8.10 esiintymässä olivat kaksi klovneria, jotka esittivät meille kadonneen äänen metsästyksen.


 Esityksessä erityisen kivaa oli lasten osallistaminen. Kaikki kuuntelivat ja osallistuvat esitykseen. Jopa kaikkein pienimmät kommentoivat omalta osaltaan esitystä. Aikuisena olisin ehkä kaivannut vielä vähän pituutta esitykselle, koska lapsissa ei näkynyt pitkästymisen merkkejä.. mutta ehkäpä pituus olikin juuri siksi hyvä.
Nämä päiväkotiin tilattavat esitykset ovat hauskasti toteutettuja eivät vaadi isoa tilaa. Meistä on tärkeää, että koko päiväkoti pystyy osallistumaan ja juuri siksi esiintyjät käyvät meillä päiväkodissa.
Vuosien varrella esiintymässä on käynyt mm. soitintentekijää, Satu Sopasen Tutti orkesteria, Pelle Kaija Pumia ja Ammuu-orkesteria. Yleensä aina esitykset tai konsertit ovat lapsia osallistavia. Lapset ovat innokkaasti mukana ja Poijun porukka osaakin hienosti käyttäytyä ja osallistua tilanteessa kuin tilanteessa.
Olemme käyneet teattereissa myös päiväkodin ulkopuolella. Nukketeatteri Sampo Vuotalolla, Puotilassa ja Annan talolla ja Tanssiteatteri Hevosenkenkä näin erikseen mainittakoon.

Vuotalolla on usein erilaisia näyttelyitä, joissa käymme katsomassa erilaista taidetta. Samalla lapset oppivat myös, miten näyttelyissä käyttäydytään ja arvostamaan toisten tekemiä töitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät etenee

Ihanaa herätä aamulla ja lähteä avaamaan päiväkoti. Päiväkodin pihalle tultaessa 06.15 kaikkialla on valoisaa. Mustarastaat laulavat aamulurituksiaan. Olen itse niin kevät- ja kesäihminen. Tuntuu, että heräisin eloon valon mukana. Ehkä moni muukin ajattelee samalla lailla 😊

Tämä alkuvuosi on edennyt vauhdikkaasti. Tuntuu, että maanantain jälkeen huomenna onkin jo perjantai. Aivan uskomatonta. Yksi eskareistani kyseli tänään, montako viikkoa hänellä on vielä koulun alkuun. Äkkiseltään hänen kanssa laskettiin, että jos nyt on viikko 13 ja koulu alkaa viikolla 32, niin 19 viikkoa. Se aika hurahtaa nopeasti. Ja aina, ihan joka kerta, on hyvin tunteellista laskea nämä veijarit koulutielle. Osan olen tuntenut jo Vasa-ajoista. Ovat siis kulkeneet kanssani hyvinkin pienestä lähtien. Rakkaita ovat kaikki.

Yksi minun periaatteita onkin, että haluan tuntea ihan kaikki lapset henkilökohtaisesti. Se ehkä rajoittaa huimaan laajentumiseen 😂. Rakastan höpsötellä kaikkien kanssa ja kaikki myös höpsö…

kaikkea kivaa

Nyt olikin toiminnantäytteiset pari päivää. Mietittiin pitkään ja hartaasti, miten taas parantaa henksun työkykyä ja lisätä kaikkien yhteistoiminnallisuutta. Monia asioita olemme jo yhdessä vuosien saatossa kokeneet.  Meillä on ollut tapana palkita henkilökuntaa muutaman kerran vuodessa ylläri tempauksilla. Olemme jooganneet, saunoneet, käyneet teatterissa, Tallinnassa ja kaikkeen liittyy aina hyvä ruoka parempi mieli :-)
Nyt tämän vuoden kevään ylläripylläriin halusimme tuoda niska-hartiaseudun jumpan sekä hyvän ohjeistuksen siihen, miten itse voi pitää omaa lihaskuntoaan pienillä asioilla kunnossa. Saimme vetäjäksi yhden fysioterapeutti ystäväni, jolla käyn säännöllisesti LPG-hoidoissa innokkaasti vetämään yksityistunnin.  https://www.sportsari.fi Suosittelen muuten lämpimästi. MAHTAVAA AMMATTITAITOA!! 
Lähes kaikki pääsivät mukaan ja tykkäsivät kovasti..


Hommahan lähtee liikkeelle hyvästä asennosta. Sitä etsitiin ihan aluksi. Hankimme ryhmiin kepit, joiden käyttöä harjoiteltiin Sa…

KEVÄTJUHLA 2019

Huomenna se on taas esillä, kauden kohokohta. KEVÄTJUHLA!
Lapset ovat innokkaina harjoitelleet omia esityksiään sekä opetelleet myös muiden ryhmien esitysten lauluja.
n.64 innokasta Poijulaista odottaa innolla huomista esiintymistä vanhemmille ja mummeille, kummeille, tädeille ja sedille. Tässä vielä avattuna ohjelma, mikä teitä mahdollisesti odottaa juhlissamme.
Meille Poijulaisille yhteisöllisyys on tärkeää. Kaikki, ihan jokainen ryhmä kuuluu Poijuun ja kantaa ylpeänä sitä upeaa Poijulaisten viittaa. Siksi myös juhlamme ovat aina yhteiset ja nautimme toistemme seurasta sekä tekemisistä. Lapset tuntevat kaikki aikuiset ja päin vastoin. MAHTAVAA!!

Toukokuussa olemme harjoitelleet kaikkien ryhmien muskareissa sekä oman ryhmän esityksiä että opetelleet toisten ryhmien lauluja. Alla huomisen kevätjuhlan ohjelma:
Piilometsän säveliä Vuosaaressa  to 23.5. klo 18, Vuosaaren lukion auditorio
Kanteleet (Laamat ja Alpakat) Pilvilampaat Kuka menee metsään?

Vasat Kenelle, kenelle ojennan käteni? Muurahai…