Siirry pääsisältöön

Ajatusten virtaa

Aikaa on pikkasen kulunut edellisestä blogista. Ajatukset ovat vaellelleet siellä sun täällä.
Poijussa olemme nyt harjoitelleet joulujuhliin, jotka ovatkin jo huomenna. Mahtavia esityksiä tiedossa siis!
Jokaisella ryhmällä on tietenkin omat esityksensä. Vasat ovat vetäneet treeneissä upeasti. Toivottavasti myös ramppikuume voitetaan ja vanhemmat saavat nähdä innokkaat ja taitavat esiintyjät. Nämä ovat niin ihania mussukoita kaikki.
Itse juhlapäivä pyhitetään rentoiluun, ei enää treenata. Ulkoillaan ja nautitaan luonnosta. Muutoinkin rauhoitamme joululuun joulun odotukseen. Tontut varmaan hyppelevät siellä sun täällä lähiaikoina.

Vuosaaren päivähoidon paikkatilanne on ollut kuumaa puheenaihetta viimeaikoina. Meillä paikat näyttävät myös täyttyvän, vaikka pikkasen kalliimpia olemmekin. Mutta kyllä meidän toiminta on hyvää ja laadukasta. Meillä on pätevä henkilökunta, joka on aidosti sitoututunut toimimaan arvojemme mukaan. Se on äärimmäisen tärkeää, että asiat toimivat. Tänään juuri viimeiksi uudelle asiakasperheelle juteltuani, tajusin, että oikeesti.. meitä yksityiisiä arvostellaan milloin mistäkin ja yleistetään isojen ketjujen mukaan, mutta todellakin.. meillä on pätevä henkilökunta ja sitä on riittävästi. Emme polje henkilökuntaa palkoilla, vaan kilpailemme realisesti kunnan kanssa.
Kunta tekee päätöksiä ja unohtaa oikeasti meidät pienet yksityiset toimijat. Välillä tuntuu, että ehkä se Helsinki painaa jossain uutta rahaa. Ehkei kuitenkaan, mutta varmasti jostain hiljaisesta puolesta rahavaroja laitetaan kiinni.

Me kuitenkin jatketaan toimintaa ihan huipussaan. Meidän tarjoama varhaiskasvatus on oikeasti aitoa. Jokainen tekee työtä sydämellään ja lapset ovat kaikessa keskiössä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät etenee

Ihanaa herätä aamulla ja lähteä avaamaan päiväkoti. Päiväkodin pihalle tultaessa 06.15 kaikkialla on valoisaa. Mustarastaat laulavat aamulurituksiaan. Olen itse niin kevät- ja kesäihminen. Tuntuu, että heräisin eloon valon mukana. Ehkä moni muukin ajattelee samalla lailla 😊

Tämä alkuvuosi on edennyt vauhdikkaasti. Tuntuu, että maanantain jälkeen huomenna onkin jo perjantai. Aivan uskomatonta. Yksi eskareistani kyseli tänään, montako viikkoa hänellä on vielä koulun alkuun. Äkkiseltään hänen kanssa laskettiin, että jos nyt on viikko 13 ja koulu alkaa viikolla 32, niin 19 viikkoa. Se aika hurahtaa nopeasti. Ja aina, ihan joka kerta, on hyvin tunteellista laskea nämä veijarit koulutielle. Osan olen tuntenut jo Vasa-ajoista. Ovat siis kulkeneet kanssani hyvinkin pienestä lähtien. Rakkaita ovat kaikki.

Yksi minun periaatteita onkin, että haluan tuntea ihan kaikki lapset henkilökohtaisesti. Se ehkä rajoittaa huimaan laajentumiseen 😂. Rakastan höpsötellä kaikkien kanssa ja kaikki myös höpsö…

elämää päiväkodissa koronan keskellä

Elämme hurjaa aikaa.

Tiistaina 10.3. meillä oli Petrin kanssa kaikki pakattu ja odotimme kuumeisesti jo elokuussa 2019 varattua lomamatkaa Vietnamiin. Minä laskin jo tunteja lennon lähtöön, jonka oli tarkoitus lähteä seuraavana päivänä. Suuret odotukset olivat ladattu. 💖 Ensimmäistä kertaa yrittäjinä seitsemään vuoteen kesken toimintakauden me olimme lähdössä lomareissulle pidemmälle kuin Tallinnaan

Toisin kuitenkin kävi. Iltapäivästä tuli tekstiviesti sekä Finnairilta että matkatoimistolta, että matka on peruttu Vietnamin asettamien viisumimuutosten vuoksi. Itkuhan siinä ensin tuli. Kotona katsottiin sitten äkkilähtöjä, josko kuitenkin lämpöön mentäisiin. Otettiinkin sunnuntaille lähtö Kanarialle; kun lomakin kerran tässä on ja kaikki huolehdittu pitkillä päivillä etukäteen Poijuun lomamme ajaksi.
Koronatilanne kuitenkin eli päivä päivältä ja suositukset lisääntyivät. Päätimme Petrin kanssa, että tämä loma vietetään, nyt sitten mökillä. Me emme lähde mihinkään ulkomaille jo esimerkk…

kaikkea kivaa

Nyt olikin toiminnantäytteiset pari päivää. Mietittiin pitkään ja hartaasti, miten taas parantaa henksun työkykyä ja lisätä kaikkien yhteistoiminnallisuutta. Monia asioita olemme jo yhdessä vuosien saatossa kokeneet.  Meillä on ollut tapana palkita henkilökuntaa muutaman kerran vuodessa ylläri tempauksilla. Olemme jooganneet, saunoneet, käyneet teatterissa, Tallinnassa ja kaikkeen liittyy aina hyvä ruoka parempi mieli :-)
Nyt tämän vuoden kevään ylläripylläriin halusimme tuoda niska-hartiaseudun jumpan sekä hyvän ohjeistuksen siihen, miten itse voi pitää omaa lihaskuntoaan pienillä asioilla kunnossa. Saimme vetäjäksi yhden fysioterapeutti ystäväni, jolla käyn säännöllisesti LPG-hoidoissa innokkaasti vetämään yksityistunnin.  https://www.sportsari.fi Suosittelen muuten lämpimästi. MAHTAVAA AMMATTITAITOA!! 
Lähes kaikki pääsivät mukaan ja tykkäsivät kovasti..


Hommahan lähtee liikkeelle hyvästä asennosta. Sitä etsitiin ihan aluksi. Hankimme ryhmiin kepit, joiden käyttöä harjoiteltiin Sa…