Siirry pääsisältöön

Ajatusten virtaa

Aikaa on pikkasen kulunut edellisestä blogista. Ajatukset ovat vaellelleet siellä sun täällä.
Poijussa olemme nyt harjoitelleet joulujuhliin, jotka ovatkin jo huomenna. Mahtavia esityksiä tiedossa siis!
Jokaisella ryhmällä on tietenkin omat esityksensä. Vasat ovat vetäneet treeneissä upeasti. Toivottavasti myös ramppikuume voitetaan ja vanhemmat saavat nähdä innokkaat ja taitavat esiintyjät. Nämä ovat niin ihania mussukoita kaikki.
Itse juhlapäivä pyhitetään rentoiluun, ei enää treenata. Ulkoillaan ja nautitaan luonnosta. Muutoinkin rauhoitamme joululuun joulun odotukseen. Tontut varmaan hyppelevät siellä sun täällä lähiaikoina.

Vuosaaren päivähoidon paikkatilanne on ollut kuumaa puheenaihetta viimeaikoina. Meillä paikat näyttävät myös täyttyvän, vaikka pikkasen kalliimpia olemmekin. Mutta kyllä meidän toiminta on hyvää ja laadukasta. Meillä on pätevä henkilökunta, joka on aidosti sitoututunut toimimaan arvojemme mukaan. Se on äärimmäisen tärkeää, että asiat toimivat. Tänään juuri viimeiksi uudelle asiakasperheelle juteltuani, tajusin, että oikeesti.. meitä yksityiisiä arvostellaan milloin mistäkin ja yleistetään isojen ketjujen mukaan, mutta todellakin.. meillä on pätevä henkilökunta ja sitä on riittävästi. Emme polje henkilökuntaa palkoilla, vaan kilpailemme realisesti kunnan kanssa.
Kunta tekee päätöksiä ja unohtaa oikeasti meidät pienet yksityiset toimijat. Välillä tuntuu, että ehkä se Helsinki painaa jossain uutta rahaa. Ehkei kuitenkaan, mutta varmasti jostain hiljaisesta puolesta rahavaroja laitetaan kiinni.

Me kuitenkin jatketaan toimintaa ihan huipussaan. Meidän tarjoama varhaiskasvatus on oikeasti aitoa. Jokainen tekee työtä sydämellään ja lapset ovat kaikessa keskiössä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivästruktuurista

Päiväkodeissa, kuten tietysti meilläkin on tietty päivästruktuuri. Se on oikeastaan välttämätön ryhmien toiminnan kannalta. Se luo lapsille turvallisuutta, kun asiat etenee tutusti ja turvallisesti.

Me avaamme ovet klo 7.00.. silloin vuorossa on rauhallisia leikkejä.. virittäydytään päivään. Kahdeksan aikoihin alkaa lapsilla olla jo aamupalan nälkä. Aamupala onkin meillä tarjoilla puoli yhdeksään asti. Sen jälkeen se on oikeastaan korjattava pois, jotta kaikki ehtivät rauhassa ja ilman kiireitä käydä vessassa ja leikkiä.
Aamupiiri on tärkeä osa päivää. Siinä käydään läpi paljon ajankohtaisia asioita, kerrotaan päivän kulusta, keskustellaan, kuunnellaan ikätasoisesti. Pienillä pienimuotoisemmin ja eskarissa sitten jo laajojakin kokonaisuuksia. Aamupiirissä harjoitellaan mm. oman vuoron odottamista, toisten huomimista, itsensä ilmaisua, tunteita, laskemista, päivämääriä, viikonpäiviä, kellonaikoja yms yms. Aihepiirit ovat rajattomia. lapsia kuunnellaan ja heidän mielenkiinnonkohteita ar…

vanhempainilta

Pidettiin ihan perinteinen vanhempainilta Poijussa tänään. Paikalla olikin yllättävän paljon innokkaita vanhempia. Ihana huomata, että asiat kiinnostavat.
Vähän suunnittelimme pieniä toiminnallisia leikkejä vanhemmille, mutta emme nyt kuitenkaan lähteneet niihin, vaan pidettiin ihan informatiivinen vanhempainilta. Itse aikoinani muistelin, etten millään olisi jaksanut leikkiä enää työpäivän jatkoksi.
Tosiaan kävimme läpi perusasioita, jotka ovat taas pompsahdelleet vuoden aikana esille. Kela!! niin Kela ja yksityisen tuen hakeminen. Perheen tehtävä on huolehtia, että tuki tulee ja oikean suuruisena. Meille ei tipahda postiluukusta paperia, että tuki on lakkautettu. On vain käytävä tilitiedot läpi ja katsottava, että tuet maksetaan päätösten mukaisesti. Itse kyllä tykkäisin sellaisesta palvelusta Kelalta, että meille palveluntuottajille tulisi tieto tuen päättämisestä.
Hoitoaikojen ilmoittaminen on tärkeää.. miksi? no tiedämme, milloin pitää olla henkilökuntaa paikalla. Kriittisimmät …

Erilaisia materiaaleja

Olemme hankkineet päiväkotiin paljon erilaisia materiaaleja helpottamaan toiminnan suunnittelua ja toteutuksia.
Ajattelinkin hieman avata näitä eri materiaaleja teille..


Tunteiden nimeämiseen ja läpikäymiseen löytyy omat kuvakorttinsa. Niitä on tosi kätevä käyttää tilanteiden ratkomisessa ja ihan kokonaan omana aihealueenaan . Kuvakorttien avulla saamme aikaan hyviä keskusteluja lasten kanssa. Keskusteluiden tavoitteena on saada lapsilta huomioita, ratkaisuja yms ja että he oppivat ajattelemaan itse. On tärkeää, että lapsi oppii ilmaisemaan itseään ja kertomaan omia ajatuksiaan ryhmässä sekä eri tilanteissa.  Oman arviointikyvyn kehittyminen on tärkeää elämässä.
Meiltä löytyy kortteja mm. hieno-ja karkeamotoriikan harjoittamiseen. Korteista saa valmiita ideoita leikkeihin, askarteluihin, liikuntaan, musiikkiin.. ihan kaikkeen itsensä ilmaisuun. Kuvasta jokaisen on helppo huomata, mitä tehdään. Kasvattajat voivat vaikka pihalla repusta nostaa korteista eri liikunnallisia pihaleikkejä.…