Siirry pääsisältöön

Joulujuhlalaulelot 13.12.2018

Tässäpä mustaa valkoisella mahtavista joulujuhlaesityksistä.

Ne olivat niin hienoja. Tuo Jouluverso cd on hyvä. Suosittelen hankkimaan kotivarastoon myös. Ihania lauluja ja hyvin sovitettuina versioina.

Ihanaa joulun aikaa Poijun ystävät.

Poijun joulujuhlan miltei kaikki kappaleet löytyvät Jouluverso-levyltä. Muiden sanat voit lukea alta.


1.Kuunnelkaa

2. Poron aamujumppa
Pikku-poro joulun alla padam padam. Voimistelee bodaamalla padam padam.
Hännänpäätä pyörittelee, kavioitaan ravistelee. Hännänpäätä pyörittelee, kavioitaan ravistelee.
Valkosarvet työntää eteen padam padam. Auttaa lahjat pukin rekeen padam padam.

Pikku-poro joulun alla padam padam. Voimistelee bodaamalla padam padam.
Huuliansa mutristelee, kulmiansa kurtistelee. Huuliansa mutristelee, kulmiansa kurtistelee.
Valkosarvet työntää eteen padam padam.Auttaa lahjat pukin rekeen padam padam.

3. Tonttupolkka (soita sormia napsuttele, A-soitetaan, B- hypitään jalat kohti peppua)


Vasat
4. Teen teen tattusia. Leivon leivon leipäsiä. Silitän. Silitän. Nakkaan. Nakkaan. Uunihin ja suukkuhun.

5. Leipuri se rullaa taikinasta pullaa. Uunissa se paistuu. Maukkahalta maistuu.

6. Pulkkapolkka


Alpakat
7. Pikkuinen tonttu, kantelesäestys/Guanakot

8. Nissepolkka


Laamat
9. Tonttuleikki (12 naulaa tonttu se painaa)

10. Rits Rats Filibom


Guanakot
11. Tonttujen jouluyö

12. Joulukatrilli


13. Joulusikermä (Koska meillä on joulu, Joulu on taas, Porsaita äidin)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivästruktuurista

Päiväkodeissa, kuten tietysti meilläkin on tietty päivästruktuuri. Se on oikeastaan välttämätön ryhmien toiminnan kannalta. Se luo lapsille turvallisuutta, kun asiat etenee tutusti ja turvallisesti.

Me avaamme ovet klo 7.00.. silloin vuorossa on rauhallisia leikkejä.. virittäydytään päivään. Kahdeksan aikoihin alkaa lapsilla olla jo aamupalan nälkä. Aamupala onkin meillä tarjoilla puoli yhdeksään asti. Sen jälkeen se on oikeastaan korjattava pois, jotta kaikki ehtivät rauhassa ja ilman kiireitä käydä vessassa ja leikkiä.
Aamupiiri on tärkeä osa päivää. Siinä käydään läpi paljon ajankohtaisia asioita, kerrotaan päivän kulusta, keskustellaan, kuunnellaan ikätasoisesti. Pienillä pienimuotoisemmin ja eskarissa sitten jo laajojakin kokonaisuuksia. Aamupiirissä harjoitellaan mm. oman vuoron odottamista, toisten huomimista, itsensä ilmaisua, tunteita, laskemista, päivämääriä, viikonpäiviä, kellonaikoja yms yms. Aihepiirit ovat rajattomia. lapsia kuunnellaan ja heidän mielenkiinnonkohteita ar…

vanhempainilta

Pidettiin ihan perinteinen vanhempainilta Poijussa tänään. Paikalla olikin yllättävän paljon innokkaita vanhempia. Ihana huomata, että asiat kiinnostavat.
Vähän suunnittelimme pieniä toiminnallisia leikkejä vanhemmille, mutta emme nyt kuitenkaan lähteneet niihin, vaan pidettiin ihan informatiivinen vanhempainilta. Itse aikoinani muistelin, etten millään olisi jaksanut leikkiä enää työpäivän jatkoksi.
Tosiaan kävimme läpi perusasioita, jotka ovat taas pompsahdelleet vuoden aikana esille. Kela!! niin Kela ja yksityisen tuen hakeminen. Perheen tehtävä on huolehtia, että tuki tulee ja oikean suuruisena. Meille ei tipahda postiluukusta paperia, että tuki on lakkautettu. On vain käytävä tilitiedot läpi ja katsottava, että tuet maksetaan päätösten mukaisesti. Itse kyllä tykkäisin sellaisesta palvelusta Kelalta, että meille palveluntuottajille tulisi tieto tuen päättämisestä.
Hoitoaikojen ilmoittaminen on tärkeää.. miksi? no tiedämme, milloin pitää olla henkilökuntaa paikalla. Kriittisimmät …

Erilaisia materiaaleja

Olemme hankkineet päiväkotiin paljon erilaisia materiaaleja helpottamaan toiminnan suunnittelua ja toteutuksia.
Ajattelinkin hieman avata näitä eri materiaaleja teille..


Tunteiden nimeämiseen ja läpikäymiseen löytyy omat kuvakorttinsa. Niitä on tosi kätevä käyttää tilanteiden ratkomisessa ja ihan kokonaan omana aihealueenaan . Kuvakorttien avulla saamme aikaan hyviä keskusteluja lasten kanssa. Keskusteluiden tavoitteena on saada lapsilta huomioita, ratkaisuja yms ja että he oppivat ajattelemaan itse. On tärkeää, että lapsi oppii ilmaisemaan itseään ja kertomaan omia ajatuksiaan ryhmässä sekä eri tilanteissa.  Oman arviointikyvyn kehittyminen on tärkeää elämässä.
Meiltä löytyy kortteja mm. hieno-ja karkeamotoriikan harjoittamiseen. Korteista saa valmiita ideoita leikkeihin, askarteluihin, liikuntaan, musiikkiin.. ihan kaikkeen itsensä ilmaisuun. Kuvasta jokaisen on helppo huomata, mitä tehdään. Kasvattajat voivat vaikka pihalla repusta nostaa korteista eri liikunnallisia pihaleikkejä.…