Siirry pääsisältöön

Tammikuun muskarit

Muskariopemme Johanna on laittanut koosteen, mitä muskareissa on tammikuussa tapahtunut. Meidän muskarit ovat niin huippuja. Johanna, varhaisiän musiikkipedagogimme suunnittelee muskarit hyvin tarkkaan ja aina kaikki nivoutuu Poijun teemoihin.
Lapset ovat innoissaan ja nauttivat intopinkeenä muskareista.

Annetaan nyt Johannalle sananen 😂

 Jokainen poijulainen osallistuu kerran viikossa muskariin. Tavalliset ryhmät on kuitenkin muskareissa jaettu kahtia, joten muskariryhmiä on peräti kahdeksan. Jokaiselle ryhmälle on suunniteltu kuukausittain oma tunti, joka perustuu kyseisen kuukauden Aistiseikkailu- materiaaliin. Tunti muodostaa 1-4-vuotiaiden ryhmissä tarinan, jota musisoidaan yhdessä. Tunnin kulun ennakoitavuus on lapsille tärkeää, joten joka kerta alkaa samalla alkulaululla (”Onko Maija täällä?”) ja päättyy samaan loppulauluun (”Loppuleija” tai "Muskari on loppu"). Yleensä muutkin tekemiset toistuvat tietyn kaavan mukaan. Kuukauden ensimmäinen muskarikerta menee yleensä lauluihin tutustuessa. Seuraavalla kerralla lempisävelmät nousevat esiin ja viimeisillä kerroilla lapset ovat yleensä hyvin aktiivisesti mukana laulaen, soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Suunnitelma saattaa kuukauden aikana muuttua paljonkin lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Joskus toteutamme ex tempore -toiveita, kun taas toisella kerralla kuljemme musiikkiretken läpi aivan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.
Musiikkiterveisin, Johanna
TAMMIKUU
Alpakoille on tammikuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta: Ilmapallopop
Gorillalaulu
Autolaulu
Luistelijat
Pakkanen paukkuu
Koska luistellaan ihan muuten vaan
Pikku pupu järven jäällä
Pikku pupu loikki
Rati riti rall
Metsäpolkka
Hauskat lumiukot
Lumiukko hah-hah-haa
Lumiukot lumiukot ketjussa kulkee
Muskari on loppu
Vasoille on tammikuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta:
Ilmapallopop Gorillalaulu Autolaulu
Onko Maija täällä? Pikku pupu loikki Metrolla mummolaan Tässä isäpupu on Jänis istui maassa Huu-sai-sai
Pikku pupu järven jäällä Hauska bussimatka Muotilaulu
Suuret ja pienet aallot Laiva, laiva
Loppuleija

 Laamoille on tammikuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta: Ilmapallopop
Gorillalaulu
Autolaulu
Onko Maija täällä? Piilosilla
Siipileikki
Haikara Possu-soppaa Oravan pesä Possu pallukka Possun polkkaa Laulu oravasta Muskari on loppu
Guanakoille on tammikuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta:
Trad. Chile: Choco choco la la (lasten ehdottamilla nelitavuisilla sanoilla)
Ilmapallopop
Gorillalaulu
Autolaulu
Revontulitanssi
Hikkori tikkari toikki
Wow wow
Jääkarhujen kahvila (ensin kuuntelu, sitten taputus mukaan) Talitintti ja talipakka (parin kanssa 4 ja 4, suhistelu)) Lumiukkomarssi
Hauskat lumiukot
Talvella (koska luistellaan) Rati riti ralla
- mindfulnessharjoituksia - sankokomppeja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kevät etenee

Ihanaa herätä aamulla ja lähteä avaamaan päiväkoti. Päiväkodin pihalle tultaessa 06.15 kaikkialla on valoisaa. Mustarastaat laulavat aamulurituksiaan. Olen itse niin kevät- ja kesäihminen. Tuntuu, että heräisin eloon valon mukana. Ehkä moni muukin ajattelee samalla lailla 😊

Tämä alkuvuosi on edennyt vauhdikkaasti. Tuntuu, että maanantain jälkeen huomenna onkin jo perjantai. Aivan uskomatonta. Yksi eskareistani kyseli tänään, montako viikkoa hänellä on vielä koulun alkuun. Äkkiseltään hänen kanssa laskettiin, että jos nyt on viikko 13 ja koulu alkaa viikolla 32, niin 19 viikkoa. Se aika hurahtaa nopeasti. Ja aina, ihan joka kerta, on hyvin tunteellista laskea nämä veijarit koulutielle. Osan olen tuntenut jo Vasa-ajoista. Ovat siis kulkeneet kanssani hyvinkin pienestä lähtien. Rakkaita ovat kaikki.

Yksi minun periaatteita onkin, että haluan tuntea ihan kaikki lapset henkilökohtaisesti. Se ehkä rajoittaa huimaan laajentumiseen 😂. Rakastan höpsötellä kaikkien kanssa ja kaikki myös höpsö…

kaikkea kivaa

Nyt olikin toiminnantäytteiset pari päivää. Mietittiin pitkään ja hartaasti, miten taas parantaa henksun työkykyä ja lisätä kaikkien yhteistoiminnallisuutta. Monia asioita olemme jo yhdessä vuosien saatossa kokeneet.  Meillä on ollut tapana palkita henkilökuntaa muutaman kerran vuodessa ylläri tempauksilla. Olemme jooganneet, saunoneet, käyneet teatterissa, Tallinnassa ja kaikkeen liittyy aina hyvä ruoka parempi mieli :-)
Nyt tämän vuoden kevään ylläripylläriin halusimme tuoda niska-hartiaseudun jumpan sekä hyvän ohjeistuksen siihen, miten itse voi pitää omaa lihaskuntoaan pienillä asioilla kunnossa. Saimme vetäjäksi yhden fysioterapeutti ystäväni, jolla käyn säännöllisesti LPG-hoidoissa innokkaasti vetämään yksityistunnin.  https://www.sportsari.fi Suosittelen muuten lämpimästi. MAHTAVAA AMMATTITAITOA!! 
Lähes kaikki pääsivät mukaan ja tykkäsivät kovasti..


Hommahan lähtee liikkeelle hyvästä asennosta. Sitä etsitiin ihan aluksi. Hankimme ryhmiin kepit, joiden käyttöä harjoiteltiin Sa…

KEVÄTJUHLA 2019

Huomenna se on taas esillä, kauden kohokohta. KEVÄTJUHLA!
Lapset ovat innokkaina harjoitelleet omia esityksiään sekä opetelleet myös muiden ryhmien esitysten lauluja.
n.64 innokasta Poijulaista odottaa innolla huomista esiintymistä vanhemmille ja mummeille, kummeille, tädeille ja sedille. Tässä vielä avattuna ohjelma, mikä teitä mahdollisesti odottaa juhlissamme.
Meille Poijulaisille yhteisöllisyys on tärkeää. Kaikki, ihan jokainen ryhmä kuuluu Poijuun ja kantaa ylpeänä sitä upeaa Poijulaisten viittaa. Siksi myös juhlamme ovat aina yhteiset ja nautimme toistemme seurasta sekä tekemisistä. Lapset tuntevat kaikki aikuiset ja päin vastoin. MAHTAVAA!!

Toukokuussa olemme harjoitelleet kaikkien ryhmien muskareissa sekä oman ryhmän esityksiä että opetelleet toisten ryhmien lauluja. Alla huomisen kevätjuhlan ohjelma:
Piilometsän säveliä Vuosaaressa  to 23.5. klo 18, Vuosaaren lukion auditorio
Kanteleet (Laamat ja Alpakat) Pilvilampaat Kuka menee metsään?

Vasat Kenelle, kenelle ojennan käteni? Muurahai…