Siirry pääsisältöön

Tammikuun muskarit

Muskariopemme Johanna on laittanut koosteen, mitä muskareissa on tammikuussa tapahtunut. Meidän muskarit ovat niin huippuja. Johanna, varhaisiän musiikkipedagogimme suunnittelee muskarit hyvin tarkkaan ja aina kaikki nivoutuu Poijun teemoihin.
Lapset ovat innoissaan ja nauttivat intopinkeenä muskareista.

Annetaan nyt Johannalle sananen 😂

 Jokainen poijulainen osallistuu kerran viikossa muskariin. Tavalliset ryhmät on kuitenkin muskareissa jaettu kahtia, joten muskariryhmiä on peräti kahdeksan. Jokaiselle ryhmälle on suunniteltu kuukausittain oma tunti, joka perustuu kyseisen kuukauden Aistiseikkailu- materiaaliin. Tunti muodostaa 1-4-vuotiaiden ryhmissä tarinan, jota musisoidaan yhdessä. Tunnin kulun ennakoitavuus on lapsille tärkeää, joten joka kerta alkaa samalla alkulaululla (”Onko Maija täällä?”) ja päättyy samaan loppulauluun (”Loppuleija” tai "Muskari on loppu"). Yleensä muutkin tekemiset toistuvat tietyn kaavan mukaan. Kuukauden ensimmäinen muskarikerta menee yleensä lauluihin tutustuessa. Seuraavalla kerralla lempisävelmät nousevat esiin ja viimeisillä kerroilla lapset ovat yleensä hyvin aktiivisesti mukana laulaen, soittaen, liikkuen ja kuunnellen. Suunnitelma saattaa kuukauden aikana muuttua paljonkin lasten kiinnostuksen kohteiden mukaan. Joskus toteutamme ex tempore -toiveita, kun taas toisella kerralla kuljemme musiikkiretken läpi aivan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.
Musiikkiterveisin, Johanna
TAMMIKUU
Alpakoille on tammikuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta: Ilmapallopop
Gorillalaulu
Autolaulu
Luistelijat
Pakkanen paukkuu
Koska luistellaan ihan muuten vaan
Pikku pupu järven jäällä
Pikku pupu loikki
Rati riti rall
Metsäpolkka
Hauskat lumiukot
Lumiukko hah-hah-haa
Lumiukot lumiukot ketjussa kulkee
Muskari on loppu
Vasoille on tammikuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta:
Ilmapallopop Gorillalaulu Autolaulu
Onko Maija täällä? Pikku pupu loikki Metrolla mummolaan Tässä isäpupu on Jänis istui maassa Huu-sai-sai
Pikku pupu järven jäällä Hauska bussimatka Muotilaulu
Suuret ja pienet aallot Laiva, laiva
Loppuleija

 Laamoille on tammikuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta: Ilmapallopop
Gorillalaulu
Autolaulu
Onko Maija täällä? Piilosilla
Siipileikki
Haikara Possu-soppaa Oravan pesä Possu pallukka Possun polkkaa Laulu oravasta Muskari on loppu
Guanakoille on tammikuussa suunniteltu tunnit mm. seuraavien pohjalta:
Trad. Chile: Choco choco la la (lasten ehdottamilla nelitavuisilla sanoilla)
Ilmapallopop
Gorillalaulu
Autolaulu
Revontulitanssi
Hikkori tikkari toikki
Wow wow
Jääkarhujen kahvila (ensin kuuntelu, sitten taputus mukaan) Talitintti ja talipakka (parin kanssa 4 ja 4, suhistelu)) Lumiukkomarssi
Hauskat lumiukot
Talvella (koska luistellaan) Rati riti ralla
- mindfulnessharjoituksia - sankokomppeja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Päivästruktuurista

Päiväkodeissa, kuten tietysti meilläkin on tietty päivästruktuuri. Se on oikeastaan välttämätön ryhmien toiminnan kannalta. Se luo lapsille turvallisuutta, kun asiat etenee tutusti ja turvallisesti.

Me avaamme ovet klo 7.00.. silloin vuorossa on rauhallisia leikkejä.. virittäydytään päivään. Kahdeksan aikoihin alkaa lapsilla olla jo aamupalan nälkä. Aamupala onkin meillä tarjoilla puoli yhdeksään asti. Sen jälkeen se on oikeastaan korjattava pois, jotta kaikki ehtivät rauhassa ja ilman kiireitä käydä vessassa ja leikkiä.
Aamupiiri on tärkeä osa päivää. Siinä käydään läpi paljon ajankohtaisia asioita, kerrotaan päivän kulusta, keskustellaan, kuunnellaan ikätasoisesti. Pienillä pienimuotoisemmin ja eskarissa sitten jo laajojakin kokonaisuuksia. Aamupiirissä harjoitellaan mm. oman vuoron odottamista, toisten huomimista, itsensä ilmaisua, tunteita, laskemista, päivämääriä, viikonpäiviä, kellonaikoja yms yms. Aihepiirit ovat rajattomia. lapsia kuunnellaan ja heidän mielenkiinnonkohteita ar…

vanhempainilta

Pidettiin ihan perinteinen vanhempainilta Poijussa tänään. Paikalla olikin yllättävän paljon innokkaita vanhempia. Ihana huomata, että asiat kiinnostavat.
Vähän suunnittelimme pieniä toiminnallisia leikkejä vanhemmille, mutta emme nyt kuitenkaan lähteneet niihin, vaan pidettiin ihan informatiivinen vanhempainilta. Itse aikoinani muistelin, etten millään olisi jaksanut leikkiä enää työpäivän jatkoksi.
Tosiaan kävimme läpi perusasioita, jotka ovat taas pompsahdelleet vuoden aikana esille. Kela!! niin Kela ja yksityisen tuen hakeminen. Perheen tehtävä on huolehtia, että tuki tulee ja oikean suuruisena. Meille ei tipahda postiluukusta paperia, että tuki on lakkautettu. On vain käytävä tilitiedot läpi ja katsottava, että tuet maksetaan päätösten mukaisesti. Itse kyllä tykkäisin sellaisesta palvelusta Kelalta, että meille palveluntuottajille tulisi tieto tuen päättämisestä.
Hoitoaikojen ilmoittaminen on tärkeää.. miksi? no tiedämme, milloin pitää olla henkilökuntaa paikalla. Kriittisimmät …

Erilaisia materiaaleja

Olemme hankkineet päiväkotiin paljon erilaisia materiaaleja helpottamaan toiminnan suunnittelua ja toteutuksia.
Ajattelinkin hieman avata näitä eri materiaaleja teille..


Tunteiden nimeämiseen ja läpikäymiseen löytyy omat kuvakorttinsa. Niitä on tosi kätevä käyttää tilanteiden ratkomisessa ja ihan kokonaan omana aihealueenaan . Kuvakorttien avulla saamme aikaan hyviä keskusteluja lasten kanssa. Keskusteluiden tavoitteena on saada lapsilta huomioita, ratkaisuja yms ja että he oppivat ajattelemaan itse. On tärkeää, että lapsi oppii ilmaisemaan itseään ja kertomaan omia ajatuksiaan ryhmässä sekä eri tilanteissa.  Oman arviointikyvyn kehittyminen on tärkeää elämässä.
Meiltä löytyy kortteja mm. hieno-ja karkeamotoriikan harjoittamiseen. Korteista saa valmiita ideoita leikkeihin, askarteluihin, liikuntaan, musiikkiin.. ihan kaikkeen itsensä ilmaisuun. Kuvasta jokaisen on helppo huomata, mitä tehdään. Kasvattajat voivat vaikka pihalla repusta nostaa korteista eri liikunnallisia pihaleikkejä.…