Pitkästä aikaa tuntui siltä, että pitäisi jotain ajatuksen tynkää saada aikaiseksi blogin muodossa. Kaikenlaista on Poijussa tapahtunut sitten edellisen tarinoinnin.
Olen kehunut ja ylistänyt henkilökuntaamme tässä aiemminkin, mutta eihän sitä koskaan suomalainen liikaa ketään kehu 😁
Hinta meillä on siis jonkun verran korkeampi, kuin kaupungilla, mutta uskon ja luotan vahvasti siihen, että meillä tehdään äärimmäisen hyvää ja laadukasta varhaiskasvatusta ja näin ollen jokainen saa myös rahoilleen vastinetta, mikäli meidät valitsee lapselleen.
Ajattelinkin nyt ihan pienesti avata, miten me eroamme esimerkiksi kunnallisesta toiminnasta ensin ruuan osalta.
Tarjoamme asiakkaille laadukasta kotiruokaa. Kyllä, Petri valmistaa omassa keittiössä ruuat alusta lähtien. Eineksiä ei tarjolla juurikaan ole. Mm. kalapyörykät ja lihapullat pyöritetään itsevalmistetuista massoista. Missään meillä valmistetussa ruuassa ei käytetä liemijauheita, vaan ne maustetaan tuoreilla yrteillä, mm. lehtipersiljalla, basillicalla, korianterilla, tillillä, timjamilla, rosmariinilla. Mausteina muutoin usein käytössä myös inkivääriä, valkosipulia ja chiliä miedosti. Lähes kaikissa ruuissa käytetään tuoreita juureksia tai kasviksia erittäin monipuolisesti. Pakasteita ei meillä ole juurikaan käytössä. Ruoka on puhdasta ja se ei sisällä lisäaineita. Ruuan ravintosisältö on rikasta ja monipuolista. Lapset oppivat maistamaan monenlaisia makuja Aistiseikkailujen myötä. Olemme matkustaneet tällä toimintakaudella esim. Aasiassa, eri Euroopan maissa, Afrikassa...ja näistä ruuista ja ruuan raaka-aineista keskustellaan lasten kanssa jokaisella aterialla.
Salaatit ovat aina tuoreista eri salaateista valmistettuja esim. Romaine, Rucola, tuore pinaatti, jäävuorisalaatti. Valmistetut salaatit sisältävät aina useampaa raaka-ainetta ja ovat hyvin runsaita. Salaattien kastikkeina käytetään aina oliiviöljyä, joka maustetaan esim. puristetulla appelsiini-/sitruunamehulla tai yrteillä. Jokaisella aterialla on tarjolla myös tuoreita hedelmiä tai kasviksia. Ruokajuomana on maito tai vesi. Petri ottaa myös huomioon myös kaikki erityisruokavaliot.
Uunituoreita moniviljasämpylöitä tarjolla useita kertoja viikossa välipalalla. Jugurtit valmistetaan itse maustamattomista jugurteista ilman lisättyä valkoista sokeria. Hillot ja mehut, jotka meillä on käytössä ovat itsetehtyjä.
Tarjoamme monipuolisesti kalaa, kanaa, lihaa ja kasviksia viikoittain. Otamme myös huomioon perheiden erityisruokavaliotoiveet aina mahdollisuuksien mukaan. Allergeenit huomioidaan aina ehdottomasti. Lapset ovat oppineet ja oppivat syömään erilaisia kasviksia ja erilaisia itsevalmistettuja ruokia sekä välipaloja. Tutuksi ja makuisaksi ovat osoittautuneet härkäpavut ja varsiselleri.
Ruoka on varmasti jo se, mistä kannattaa maksaa, mikäli sitä arvostaa. Nykyisin painotetaan kovasti terveelliseen ruokavalioon. Nimenomaan puhtaista raaka-aineista valmistettuihin ruokiin. Lisäaineita ja pitkälle jalostettuja ruokia on äärimmäisen tärkeää välttää ja meillä se onnistuu. Petri miettii tarkasti, mitä tarjolle laittaa ja vuosien keittiöpäällikön kokemus asettaa riman todella korkealle. Ruokahetket ovat nautinto, kaikkea on tarjolla, kaikkea ei tarvitse syödä.. maistella voi eikös niin. Ja niin sitä oppii.. Miltä mikäkin tuntuu, maistuu, narskuuko se, onko se pehmeää, makeaa...
POIJUSSA SYÖDÄÄN HYVIN!
Olen kehunut ja ylistänyt henkilökuntaamme tässä aiemminkin, mutta eihän sitä koskaan suomalainen liikaa ketään kehu 😁
Hinta meillä on siis jonkun verran korkeampi, kuin kaupungilla, mutta uskon ja luotan vahvasti siihen, että meillä tehdään äärimmäisen hyvää ja laadukasta varhaiskasvatusta ja näin ollen jokainen saa myös rahoilleen vastinetta, mikäli meidät valitsee lapselleen.
Ajattelinkin nyt ihan pienesti avata, miten me eroamme esimerkiksi kunnallisesta toiminnasta ensin ruuan osalta.
Tarjoamme asiakkaille laadukasta kotiruokaa. Kyllä, Petri valmistaa omassa keittiössä ruuat alusta lähtien. Eineksiä ei tarjolla juurikaan ole. Mm. kalapyörykät ja lihapullat pyöritetään itsevalmistetuista massoista. Missään meillä valmistetussa ruuassa ei käytetä liemijauheita, vaan ne maustetaan tuoreilla yrteillä, mm. lehtipersiljalla, basillicalla, korianterilla, tillillä, timjamilla, rosmariinilla. Mausteina muutoin usein käytössä myös inkivääriä, valkosipulia ja chiliä miedosti. Lähes kaikissa ruuissa käytetään tuoreita juureksia tai kasviksia erittäin monipuolisesti. Pakasteita ei meillä ole juurikaan käytössä. Ruoka on puhdasta ja se ei sisällä lisäaineita. Ruuan ravintosisältö on rikasta ja monipuolista. Lapset oppivat maistamaan monenlaisia makuja Aistiseikkailujen myötä. Olemme matkustaneet tällä toimintakaudella esim. Aasiassa, eri Euroopan maissa, Afrikassa...ja näistä ruuista ja ruuan raaka-aineista keskustellaan lasten kanssa jokaisella aterialla.
Salaatit ovat aina tuoreista eri salaateista valmistettuja esim. Romaine, Rucola, tuore pinaatti, jäävuorisalaatti. Valmistetut salaatit sisältävät aina useampaa raaka-ainetta ja ovat hyvin runsaita. Salaattien kastikkeina käytetään aina oliiviöljyä, joka maustetaan esim. puristetulla appelsiini-/sitruunamehulla tai yrteillä. Jokaisella aterialla on tarjolla myös tuoreita hedelmiä tai kasviksia. Ruokajuomana on maito tai vesi. Petri ottaa myös huomioon myös kaikki erityisruokavaliot.
Uunituoreita moniviljasämpylöitä tarjolla useita kertoja viikossa välipalalla. Jugurtit valmistetaan itse maustamattomista jugurteista ilman lisättyä valkoista sokeria. Hillot ja mehut, jotka meillä on käytössä ovat itsetehtyjä.
Tarjoamme monipuolisesti kalaa, kanaa, lihaa ja kasviksia viikoittain. Otamme myös huomioon perheiden erityisruokavaliotoiveet aina mahdollisuuksien mukaan. Allergeenit huomioidaan aina ehdottomasti. Lapset ovat oppineet ja oppivat syömään erilaisia kasviksia ja erilaisia itsevalmistettuja ruokia sekä välipaloja. Tutuksi ja makuisaksi ovat osoittautuneet härkäpavut ja varsiselleri.
Ruoka on varmasti jo se, mistä kannattaa maksaa, mikäli sitä arvostaa. Nykyisin painotetaan kovasti terveelliseen ruokavalioon. Nimenomaan puhtaista raaka-aineista valmistettuihin ruokiin. Lisäaineita ja pitkälle jalostettuja ruokia on äärimmäisen tärkeää välttää ja meillä se onnistuu. Petri miettii tarkasti, mitä tarjolle laittaa ja vuosien keittiöpäällikön kokemus asettaa riman todella korkealle. Ruokahetket ovat nautinto, kaikkea on tarjolla, kaikkea ei tarvitse syödä.. maistella voi eikös niin. Ja niin sitä oppii.. Miltä mikäkin tuntuu, maistuu, narskuuko se, onko se pehmeää, makeaa...
POIJUSSA SYÖDÄÄN HYVIN!
Kommentit
Lähetä kommentti